EMPODERAMENT POPULAR: COOPERATIVES I AUTOOCUPACIÓ PER A UNA ECONOMIA DEMOCRÀTICA

En definitiva, apostem per una economia social i solidària com a alternativa radical a l’economia capitalista tradicional. Ens neguem al fet que l’objectiu principal siga la maximització del benefici privat, el nostre objectiu com a societat ha de ser la creació de valor social i comunitari. Apostem per la promoció i el suport a cooperatives i empreses autogestionades, així com en fomentar l’autoocupació com a estratègies clau per transformar l’estructura econòmica actual. Les cooperatives, per definició, són empreses que pertanyen als seus membres i que operen amb l’objectiu de beneficiar-los directament en lloc de generar guanys per a accionistes externs, permetent una distribució més equitativa dels beneficis i una gestió participativa que potencia la democràcia econòmica.


Aquesta política també s’estén al foment de l’autoocupació com a una via per al desenvolupament econòmic local i la creació de llocs de treball dignes. En lloc de dependre de grans empreses multinacionals o de models laborals precaritzats, l’autoocupació ofereix als individus l’oportunitat de crear les seues pròpies iniciatives econòmiques, adaptades a les seues necessitats i interessos.

En conjunt, hem d’impulsar estratègies que busquen una reestructuració del sistema econòmic orientada cap a models més justos i inclusius, que prioritzen el benestar col·lectiu i la sostenibilitat. L’economia social i solidària ofereix una visió en què l’ús dels recursos es fa de manera que beneficie tota la comunitat, no només uns pocs individus o empreses. Amb un suport actiu a cooperatives i autoocupació, es pot construir una economia més resilient, on la propietat i el control dels recursos estiguen en mans de les persones que realment els utilitzen i en beneficis de les seves comunitats, creant així un sistema econòmic més democràtic, equitatiu i adaptat a les necessitats socials i ambientals del present i del futur.

A través d’aquestes propostes, busquem establir una economia basada en la solidaritat i la cooperació, on els recursos es gestionen de manera democràtica i sostenible, i on cada individu té l’oportunitat de participar activament en la creació de valor social i comunitari. Així, l’Economia Social i Solidària no només ofereix una alternativa al model capitalista, sinó que aspira a construir una societat més equitativa i inclusiva.