DIA INTERNACIONAL CONTRA L’AUSTERITAT: el jovent valencià també diu ‘#STOPAUSTERITY’

Durant els últims anys ha sigut inevitable veure com moltes empreses tancaven per culpa de falta de finançament, per una davallada en els ingressos, etc. Això repercutia a les xicotetes i mitjanes empreses que continuaven tancant-se, amb la conseqüent pèrdua del treball i caient en un estat d’inestabilitat que encara ens acompanya des del començament de la crisi econòmica. Alhora també hem vist com des dels governs espanyol i europeu se feien diversos rescats a entitats financeres sabent que mai no recuperariem eixos diners. Malgrat les promeses dels governants espanyols i europeus amb el temps hem pogut comprovar com, a més, estes injeccions de liquiditat han vingut acompanyades d’unes contrapartides en forma d’austeritat.

Les conseqüències directes de la mal nomenada austeritat les hem patit els ciutadans amb les profundes retallades en educació, sanitat, dependència, protecció del territori, solidaritat… Tota una guerra contra l’estat del benestar. Arran d’aquestes actuacions governamentals injustes, s’ha aprofundit en el problema de la desigualtat i les xifres de persones (grans i menudes) en risc de pobresa i d’exclusió social, no han parat d’augmentar. Simlutàniament, hem vist com l’austeritat no s’aplicava als poderosos, qui a més d’emprar una complexa enginyeria financera per evadir impostos i no contribuir a l’estat del benestar comú, han estat premiats amb amnisties i altres beneficis fiscals.

Tot açò plegat s’esdevé en un fre a les possibilitats de tota la ciutadania que vol tindre un futur millor del que ens deixen.La falta d’oportunitats per als joves a obligat milers a emigrar fora del País Valencià en busca d’un futur, l’únic que tenien al seu abast, deixant enrere famílies, amics, etc.. És per això que es pot considerar que ens trobem davant una crisi major que l’econòmica, una crisi social amb un buit generacional de la qual encara no podem esbrinar les conseqüències absolutes.

Per tot açò, des de Joves amb Iniciativa Compromís ens hem volgut sumar a la iniciativa pel Dia Internacional contra l’Austeritat i la campanya #StopAusterity. Creiem fermament que aquest 19 de setembre ha de servir per reclamar la fi de l’austericidi impulsat pels govern espanyol i europeu. Des de JaI Compromís donarem suport a la campanya internacional amb la difusió de materials comuns i també exposarem en xarxes els nostres motius com a joves valencians per acabar amb l’austeritat.

Feliç i reivindicatiu Dia Internacional contra l’Austeritat!

Natxo Olivas i Enric Juan

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, Internacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *