Assumim el nou valencianisme

Molts esdeveniments han ocorregut des dels vells problemes del valencianisme polític per a imposar el seu relat i de la “Batalla de València”, que va enfrontar i dividir la societat valenciana. Durant tot aquest temps, la nostra voluntat transformadora amb una vocació majoritària ha elevat el nou valencianisme a un projecte polític de primer ordre.

Aquest naix amb una voluntat transformadora de la societat, interpretant i lluitant enfront de les injustícies que pateix el poble valencià per tal d’elaborar un projecte que incloga a tots els valencians i valencianes en una societat unida, que siga també conscient de la necessitat d’un canvi profund de les polítiques, atacant les múltiples injustícies que patim; com la precarietat laboral, que afecta especialment a les dones, l’emigració dels nostres joves més preparats i preparades o les poques perspectives d’una vida estable.

La construcció hegemònica d’aquest nou projecte de transformació i empoderament arribarà si aconseguim que a la totalitat de la ciutadania ho perceba com atractiu. Hem d’entendre la nostra diversitat i pluralitat per evolucionar com a poble, deixant enrere el nostre passat de corrupció i centrant-nos en reconstruir una terra que ha estat maltractada però que encara té esperança. Unir-nos amb uns objectius comuns és fonamental per què construïm juntes, com exigir al govern central un finançament just, que deixen de maltractar el nostre territori. Per al nostre autogovern és necessari rebre el finançament constitucional que estem reclamant. Aquest és clau i, amb un finançament que no compleix aquests preceptes constitucionals i que té al nostre territori ofegat, els valencians i valencianes tenim menys possibilitats de garantir els drets al poble valencià que la resta de ciutadans d’altres territoris. A més, s’afegeix també la necessitat d’un corredor mediterrani que vertebre i unisca el nostre territori, de nord a sud i des de l’interior cap a la costa. No es pot entendre una ciutadania unida si no es construeix una xarxa de vertebració entre tot el territori, la qual avui en dia deixa molt a desitjar i que es treballa per millorar. Serà fonamental fer pedagogia a Madrid perquè entenguen que el poble valencià no es deixarà mai més maltractar.

Altura de mires i pensar en gran. Hem de tenir la certesa de què jugarem un paper fonamental per millorar la realitat del nostre país, amb valentia i il·lusió.

Pau de Miguel

Coordinador de Joves amb Iniciativa-Compromís de les comarques de l’interior

Arxivat en: Comarques de l'Interior, Opinió, Valencianisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.