Joves amb Iniciativa-Compromís es converteix en candidat oficial de la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG)

La 29a Assemblea General de la Federació de Joves Verds Europeus (FYEG) ha tingut lloc a Madrid entre el 24 i 28 de maig, i de nou ha comptat amb la participació de forma presencial del nostre Coordinador de Relacions Internacionals, Enric Juan.

Enguany, l’Assemblea General ha votat a favor de convertir-nos en candidats oficials (pas previ a ser membres de ple dret) amb 36 vots a favor, 11 en contra i 10 abstencions. Aquest és el millor de resultat en una votació per a la nostra organització, després de les de 2014 (31 vots a favor – entrem com a observadors) i 2016 (20 a favor – no passem a candidats oficials). El vot favorable de la majoria de les organitzacions suposa reconèixer el treball fet per l’organització ecosocialista valenciana participant i contribuint a debats europeus a esdeveniments com el COP22 a Marraqueix, el Summer Camp a Sérbia o el projecte de “Desmasculinització de la política” a Istanbul a més dels grups de treball al llarg de l’any. A més, molts dels delegats es van mostrar contents que Joves amb Iniciativa es sumara a la família verda europea, posant de relleu la diversitat cultural i territorial dels moviments juvenils d’Europa i aplicant un dels lemes de la Federació: “smash borders” (trencar fronteres dels estats-nació actuals).

Quant als posicionaments polítics de l’assemblea es van aprovar un total de 9 resolucions sobre temes diversos: per la rebaixa de l’edat del vot als 16 anys, de suport al poble palestí, per una nova política per al jovent del sud d’Europa (a proposta de la Red Equo Joven) i en favor dels moviments municipalistes com a eina de transformació social (proposat per Joves d’Esquerra Verda), entre d’altres. A més, la Federació Europea va aprovar una modificació a les Normes Internes de Funcionament per a que al menys el 50% de tots els òrgans directius estiguen formats per persones no-homes, intersexuals o transsexuals.

La trobada europea també va incloure la Conferència de Primavera de la FYEG, amb debats i xarrades sobre ecofeminismes, confluències progressistes a nivell europeu i sobre els moviments de canvi arran del 15M a l’estat espanyol. També hi hagué tallers sobre la situació específica dels verds a França, el Regne Unit i Europa de l’est (front als moviments populistes d’extrema dreta).

Al fòrum regional d’organitzacions del sud d’Europa també es va acordar promoure més activitats conjuntes per tal d’unir sinèrgies al voltant del Mediterrani; i es va aprovar fer una trobada conjunta a Xipre després de l’estiu per definir estratègies de cara a les eleccions europees del 2019 i com fer front comú en moltes de les qüestions que compartim.

Amb aquesta participació avancem en la integració i el reconeixement europeu de la nostra organització com a referent de l’ecosocialisme al País Valencià, complint amb el mandat de les diverses ponències ideològiques i resolucions d’Assemblees i Consells Nacionals.

 

Arxivat en: Internacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *