Joves amb Iniciativa-Compromís reivindica l’incentivació de polítiques actives d’inserció laboral per als joves

El nostre Diputat Ignasi Candela ha presentat una PNL per a incentivar polítiques actives d’inserció laboral dels joves

En aquest context de pèrdua de drets socials, conseqüència del desmantellament de la educació i la privatització́ de la sanitat, i la manca d’oportunitats d’emancipar-se, els joves requereixen de polítiques actives que incentiven la seua inserció en la societat i els permeta construir un projecte de vida propi.

L’atur juvenil se situa en el 46,5% en l’II Trimestre de 2016. Durant l’última i penúltima legislatura s’ha produït un augment de 500.000 joves exiliats, que no han pogut trobar un present digne en el nostre país, per la qual cosa han hagut d’emigrar; i sis de cada deu joves planegen emigrar, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Casos com el de la Generalitat Valenciana, amb el pla Avalem Joves 2016-2020 demostren que es poden prendre mesures per a la inserció laboral dels joves amb una important dimensió formativa i amb la col·laboració de tots els agents implicats.

Per a millorar la inserció laboral dels joves es proposa les següents mesures:
– Elaborar un Pla Jove d’Ocupació Estatal que done resposta a les necessitats de la joventut en termes d’ocupació, amb la col·laboració de tots els agents implicats, especialment els òrgans de participació juvenil a Espanya i les seccions joves dels sindicats.

– Promoure l’ocupació juvenil mitjançant la promoció de sectors estratègics poc desenvolupats relacionats amb l’ocupació verda, el sector primari i rural i relacionats amb el món de la dependència.

– Posar fi al frau i abús de les beques i contractes de formació precaris mitjançant l’elaboració d’un Pla Estatal de beques de primer treball i formació laboral, així com per a investigadors.

– Incentivar l’ocupació de les persones joves amb diversitat funcional tant en el sector públic com en el privat.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *