Crònica: JaI-Compromís present a les jornades europees sobre ‘Desmasculinització de la política’

Les nostres companyes Vallivana Murgui i Paula Simó han estat una setmana a Estambul a les jornades sobre ‘Desmasculinització de la política’ organitzades per la Federació de Joves Verds Europeus. Ací us deixem la seua experiència.

 

 

Compartir aquest dies a Estambul amb joves activistes femenines, no binaries i transsexuals de diferents països d’Europa per realitzar aquest curs de construcció de confiança per afrontar el dia a dia de les estructures patriarcals de la política ha estat una experiència molt enriquidora.

Durant aquests seminaris hem debatut, intercanviat, donat suport, elevat i treballat molt dur per intentar incrementar el lideratge polític no masculí a nivell local i /o internacional. Aquest projecte ens ha donat l’oportunitat de compartir les nostres experiències i sentiments al formar part d’un àmbit tan masculinitzat com és la política i de com els rols masclistes també es reprodueixen dins de les nostres organitzacions malgrat ser partits progressistes.

També hem escoltat els relats de dones increïbles com Sedef Çakmak, la primera política turca obertament declarada LGTBI+, que ens va introduir com el govern turc actual encapçalat per Erdogan està destruint tots els avanços aconseguits en matèria de llibertat sexual i igualtat. O com l’eurodiputada alemanya al Parlament Europeu, Terry Reintke, que va compartit amb nosaltres les experiències masclistes que li ha tocat viure tant a aquest òrgan com al seu partit.

Aconseguir eines per fer front a aquestes situacions ha estat per a mi un dels recursos més importants que se’n portem. Gestionar els nostres sentiments tenint en compte els de la persona que tenim enfront, reconèixer les escenes d’opressió i buscar solucions per canviar-les.

A més hem pogut recollir tots aquest coneixements, bones pràctiques i experiències per elaborar una guia per desmasculinitzar els nostres entorns. Perquè l’apoderament de les dones i l’establiment de plataformes de solidaritat per donar suport és necessari per desafiar les conseqüències de viure i treballar dins dels sistemes patriarcals opressius.

Finalitzarem les jornades acudint a la la manifestació del Dia Internacional de la Dona a Estambul, com a part de l’ona de solidaritat que reclama l’igualtat de drets i la llibertat d’elecció front els discursos patriarcals, homofòbics i transfòbics en tot el món.

Arxivat en: Feminisme, Internacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *