Joves amb Iniciativa-Compromís debat com fer front a l’auge de la extrema dreta a Europa i els Estats Units

A poc dies de la possible victòria de la candidata extremista Marine Le Pen en les eleccions presidencials franceses, els joves d’Iniciativa del Poble Valencià-un dels tres partits que integren la Coalició Compromís- organitzen aquest divendres 5 de maig un acte a València per a debatre com fer front a l’auge del discurs racista i xenòfob a tota Europa i als Estats Units.

 

Dins del format d’activitats de lectura i debat polític ‘‘Beers and JaI’’ (Cerveses amb Joves amb Iniciativa), els joves del partit de la vicepresidenta valenciana Mónica Oltra, organitzen un col·loqui en el barri de Benimaclet que girarà en torn al llibre ‘‘Chavs, la demonización de la clase obrera’’, de l’intel·lectual britànic Owen Jones. Aquesta obra, inclosa com un dels deu millors llibres de no ficció pel prestigiós diari The New York Times en l’any 2011, denuncia la criminalització a què s’han vist sotmeses les classes populars per part de l’elit política i dels mitjans de comunicació en la majoria de països occidentals.

A través d’un debat obert a la ciutadania, les joventuts d’Iniciativa pretenen contribuir a crear espais de reflexió social i política fora de les institucions i a potenciar, així mateix, els barris de la ciutat. A partir de l’anàlisi de les tesis de l’escriptor britànic, el debat se centrarà en les conseqüències d’aquest fenomen pel que fa a l’auge de l’extrema dreta, com simbolitza la victòria de Donald Trump als Estats Units, i sobre la necessitat de construir un relat alternatiu des de l’esquerra per a ‘‘reconnectar’’ amb una part de la ciutadania que se sent abandonada por la classe política tradicional.

Aquesta primera edició de les trobades de ‘Beers and JaI’ comptarà amb la presència de representants públics de Compromís com la de Sergi Campillo, regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València.

Arxivat en: Comarques de l'Horta, Internacional, Supracomarques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *