Joves amb Iniciativa-Compromís proposa posar nom de dona als col·legis que han de canviar la seua nomenclatura per vulnerar la Llei de Memòria Històrica

València 23-4- 2018

Amb motiu de què la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport haja instat a 13 centres docents a canviar els seus noms perquè vulneren la dignitat democràtica i la Llei de la Memòria Històrica, Joves amb Iniciativa-Compromís i Feminismes amb Iniciativa han iniciat una campanya conjunta per aconseguir que els nous noms dels centres siguen triats amb perspectiva de gènere, visibilitzant i posant en valor les figures del feminisme.

D’esta manera s’han enviat cartes als ajuntaments implicats perquè davant de l’inici del procediment per al canvi de nom dels centres educatius es pose en valor el treball de les dones que han construït la nostra societat i democràcia, i que visibilitze una realitat que, fins ara, ha estat amagada, triant el nom d’una dona per als col·legis.

Segons s’explica des de Joves i Feminismes “en un context social, on la lluita per la igualtat de les dones i la desmasculinització de la societat estan a l’ordre del dia, xicotetes accions, com visibilitzar a les dones i crear nous referents femenins, són absolutament necessàries”. Des de Joves es considera que un xicotet granet d’arena com canviar el nom antidemocràtic actual dels centres afectat, pel d’una dona que haja lluitat per la igualtat, es pot convertir en un gran acte per construir una societat més igualitària i justa.

Arxivat en: Feminisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.