Supracomarcals, una eina de transformació

La VII Assemblea Nacional de Joves amb Iniciativa – Compromís celebrada el passat 7 de maig marcà un punt d’inflexió en la nostra organització juvenil. Prèviament i posterior a l’esdeveniment es va dur a terme una profunda anàlisi de la situació concreta de la formació, un estudi de la nostra implantació i de les millores que podíem aportar al nostre funcionament.

Arran d’esta avaluació, es va decidir incorporar les estructures supracomarcals com a eina fonamental per a la comunicació i treball entre la Coordinadora i les bases. La realitat dispersa de la nostra militància moltes vegades tenia com a resultat una organització ineficient i desinformada amb l’anterior plantejament.

Com a conseqüència, se va decidir dividir el país en cinc supracomarcals:

  • Comarques del Nord (La Plana Alta, La Plana Baixa, El Baix Maestrat, L’Alt Maestrat, L’Alcalatem, L’Alt Palància, Els Ports i l’Alt Millars).
  • Comarques Interiors (El Camp de Túria, La Foia de Bunyol, La Plana d’Utiel, El Camp de Morvedre, Els Serrans, el Racó d’Ademús i la Vall de Cofrents).
  • Comarques de l’Horta (Horta Nord, Horta Sud, Horta Oest i València).
  • Comarques Centrals (La Ribera Alta, La Ribera Baixa, La Safor, La Costera, La Vall d’Albaida, L’Alcoià, El Comtat, La Marina Alta i La Canal de Navarrés).
  • Comarques del Sud (La Marina Baixa, L’Alacantí, El Baix Vinalopó, L’Alt Vinalopó, Vinalopó Mitjà i El Baix Segura).

Les supracomarcals suposen, per als que formem part del projecte, una oportunitat d’incorporar a molta gent nova, amb ganes de participar, que sentia l’organització prou llunyana, però que ara està al seu abast i ho sap. Les supracomarcals, amb els/les seus/seues representants en contacte continu amb els coordinadors territorial i d’organització, tenen la missió de multiplicar la nostra presència al territori, afavorir la visibilitat dels joves d’Iniciativa, però sobretot potenciar la nostra capacitat de transformació social i política. Treballar per què els valors com l’ecologisme, el feminisme, la democràcia, la justícia social, l’internacionalisme… siguen hegemònics en la societat valenciana és, al cap i a la fi, el nostre objectiu final; i només ho aconseguirem si multipliquem la nostra capacitat d’acció.

És per això que la nostra aposta, amb el nom de supracomarcals, però també amb una gran implicació de tots, és per la proximitat, la participació i l’acció. Estes estructures estan per enfortir el projecte, treballant amb les bases de manera més pròxima i accessible, incorporant la militància sense excepcions per tal d’aprofitar tota la intel·ligència col·lectiva que tenim a l’abast. L’aposta per les supracomarcals és una aposta per la transformació i millora del nostre entorn, dels nostres municipis i de la nostra societat.

Sergio Agueitos – Coordinador de Territorials

territorials@jovesambiniciativa.net

Arxivat en: Comarques del Sud, Opinió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *